Заклад дошкільної освіти
(ясла - садок)
комбінованого типу №162 "Ведмедик"
 Запорізької міської ради 
 
Шановні батьки! З 1 вересня 2022 року освітній процес у закладі дошкільної освіти здійснюється у дистанційному режимі. Заняття проводяться в онлайн-режимі на платформі ZOOM (посилання розміщуються у батьківських Viber-групах), на сайті ЗДО «Дистанційна освіта»,

МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Основні характеристики закладу дошкільної освіти:       

Загальна площа ЗДО комбінованого типу № 162 ЗМР 1929 кв.м.

Площа присадибної ділянки 8164,2 кв.м

Матеріально – технічне забезпечення ЗДО комбінованого типу № 162 ЗМР дозволяє успішно вирішувати завдання, які постають перед колективом:

Територія закладу має огорожу по всьому периметру. Озелененню дошкільного закладу приділяється велика увага. Щороку досаджуються нові дерева та кущі, висаджуються квіти на квітниках, по периметру будівлі та на ігрових майданчиках. Кожна група має окремий майданчик із зеленими насадженнями, тіньовий навіс та ігрове обладнання.Для виконання завдань розумового, екологічного, трудового, профорієнтаційного розвитку дошкільнят виділено місце під городи.На території закладу є пішохідний перехід для вивчення дітьми правил дорожнього руху.

На спортивному майданчику знаходяться:  яма з піском для стрибків, фізкультурне обладнання для виконання основних рухів.

До складу групових кімнат входять: роздягальня, спальна кімната, туалетна кімната. Групи укомплектовано  функціональними меблями, суттєво збагачено матеріально-технічну базу з організації навчально-пізнавальної діяльності : ігровими посібниками, дидактичними іграми, роздатковим матеріалом, настільно-друкованою продукцією,іграшками для ігор з піском, водою, снігом, вітром; сенсорними іграшками,народними іграшками,конструкторсько-будівельними іграшками тощо.
В кожній групі оформлено тематичні осередки.
Навчальний осередок містить:

  • куточок природи і дослідництва, який оснащено ігровим природнім матеріалом та кімнатними рослинами відповідно  віку дітей;
  • куточок книги в якому є художня дитяча та енциклопедична література, ілюстрацій до казок, альбомні листи для замальовок;
  • етнографічний куточок  містить національні символи, інструменти, лялька «Україночка», «Українець».

Ігровий осередок: 

  • куточок ряження (театралізовані ігри);
  • куточок сюжетно – рольової гри («Садочок», «Лікарня», «Магазин», «Кухня», «Перукарня», «Сім’я»);
  • куточок будівельно – конструктивних ігор ( різні види конструктор, геометричні фігури);
  • куточок СХД наповнений мольбертами та наборами для творчості дитини( фарбами, олівцями, фломастерами, кольоровою крейдою, пластиліном та інше).
  • сенсорний куточок оформлено у вигляді бізібордів та стендів.

Фізкультурний осередок або куточок рухливих ігор , в якому наявні м’ячі,спортивний інвентар, ігри,нетрадиційний інвентар; в группі раннього віку в наявності дитячий ігровий комплекс.

Осередок відпочинку або  куточок усамітнення, оформлено палатками, диванчиками, м’якими пуфами,килимками та іграшками.

Кабінети вузьких спеціалістів–практичного психолога , вчителя-логопеда, вчителя-дефектолога  функціонують в повному обсязі та комплектовані наочністю, дидактичними, настільними та друкованими іграми, які використовуються в корекційній роботі. В кабінеті практичного психолога створена ресурсна кімната — це спеціально облаштована кімната (частина кімнати), що має відповідний розподіл функціональних зон, призначених для всебічного розвитку дітей, гармонізації їхнього психоемоційного стану та психологічного розвантаження, надання (проведення) індивідуальних та/або групових психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових занять.

Музичний керівник в роботі використовує класичні клавішні інструменти та професійний, музичний, електронно- клавішний інструмент YAMAHA, в музичній залі є телевізор.

Методичний кабінет оснащен проектором з проекційним екраном, комп’ютером та принтером. Кабінет наповнюється методичною літературою, посібниками, розробками для розвитку професійного росту вихователів.

Медичний кабінет утримується в належному стані і відповідає  вимогам до оформлення. Наявність медикаментів відповідає  переліку надання першої медичної допомоги.  Забезпечений проточною  водою є кварцова лампа для проведення профілактики захворювань, холодильник.

Харчоблок  забезпечений  необхідним технологічним обладнанням, витяжною вентиляцією, електробойлером, холодильниками,   жаровою шафою, жаровою  сковородою, електром’ясорубкою ,  електричною плитою тощо. Зроблений   капітальний ремонт приміщення. Крім того придбано спеціальні кухонні столи,ванни для миття посуду,рециркулятор повітря.

Овочесховище знаходиться в окремій будівлі, його облаштування відповідає вимогам Санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти. Овочесховище оснащене стелажами для зберігання овочів та фруктів, трапиками, на яких розташовані ємності з овочами, вагами для зважування овочів. Овочесховище має два відділення, що є зручним для розташування овочів за строками реалізації та дотримання «товарного сусідства». 

Навчально-матеріальна база оновлюється постійно. В перспективних планах закладу подальше придбання сучасного обладнання. Фінансове забезпечення діяльності навчального закладу здійснюється у відповідності до Закону України «Про дошкільну освіту».

У 2019 році ЗДО комбінованого типу № 162 ЗМР отримав ліцензію на здійснення медичної практики.