Заклад дошкільної освіти
(ясла - садок)
комбінованого типу №162 "Ведмедик"
 Запорізької міської ради 
 
Шановні батьки! З 1 вересня 2022 року освітній процес у закладі дошкільної освіти здійснюється у дистанційному режимі. Заняття проводяться в онлайн-режимі на платформі ZOOM (посилання розміщуються у батьківських Viber-групах), на сайті ЗДО «Дистанційна освіта»,

Головна ⇒  Новини

1 жовтня- День захисників та захисниць в Україні
Cьогодні, 26 вересня, колектив ЗДО (ясла-садок) комбінованого типу 162 «Ведмедик» ЗМР разом з вихованцями та їх батьками долучилися до акції «Смаколики до перемоги» від БО БФ «Волонтерський центр «Паляниця»».
Обереги, зроблені руками вихованців, захистять наших воїнів від куль. Смаколики з чаєм або кавою підіймуть настрій, зігріють душу, нададуть їм тепло від рідних.
Ми вітаємо всіх зі святом! Нехай Покрова захистить вас, від куль! Бажаємо всім повернутися до своїх дітей, жінок, батьків!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Участь в обласній благодійній акції «Сильні люди» до Дня захисників і захисниць України»
Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу 162 «Ведмедик» ЗМР взяв участь в обласній благодійній акції «Сильні люди» , організатором якого є КЗ «ЗОЦНТТУМ «ГРАНІ» ЗОР, в номінації «Обереги для мужніх та сильних».🇺🇦🇺🇦
Наш колектив разом із дітьми та батьками створили патріотичні обереги для захисників та захисниць нашої країни у вигляді янголів-охоронців,ляльок-мотанок, національних символів.💙💛
Дякуємо всім, хто долучився до благодійної акції.💙💛
21 вересня 2023 — День Миру
Сьогодні 21 вересня День Миру! Це особливе свято для України, адже ми зараз боремось за мир своїми руками! 
Нехай цей день буде наповнений світлом, добром і теплом. Бажаємо вам, щоб у вашому житті завжди було місце для миру, любові і гармонії.
Дякуємо нашим вихованцям та їх батькам за чудові привітання за здобуток миру в нашій країні!
ЗДО комбінованого типу 162 «Ведмедик» ЗМР — 5 вересня в рамках програми ТОП-10 презентував створене інформаційно-розвивальне середовище,яке включає візуальні та цифрові компоненти.
👉Візуальні компоненти представлені 4-ма мальовничими локаціями,які відображають національно-патріотичну тематику,формування соціально-громадянської компетентності на засадах Козацької педагогіки.
👉Враховуючи терапевтичний вплив на психоемоціональний стан дітей в умовах воєнного стану, було презентовано локацію, змістовним наповненням якої є креативні зображення казкових героїв та авторських музичних казок з аудіосупроводом.
👉Цифровізація локацій створена за допомоги інтерактивного додатку QR-код, який дає змогу поринути у віртуальну мандрівку використовуючи мобільний гаджет.

1 ВЕРЕСНЯ — ДЕНЬ ЗНАНЬ!

Шановні колеги, батьки і діти! Вітаємо Вас з Днем знань!
Нехай цей рік принесе багато цікавих відкриттів, високих досягнень та незабутніх моментів. Пам’ятайте, що знання — це скарб, який ніхто не зможе у вас відібрати. Бажаю вам відчувати радість від навчання, роботи, росту та досягнень.
Удачі вам і успіхів у новому навчальному році!

24.08.2023 — ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Шановні колеги, батьки, діти — наш колектив щиро вітає з Днем Незалежності України
всіх нас!🇺🇦Віримо в нашу перемогу, в наших воїнів, в силу нашого духу! Нехай наша батьківщина цвіте і розвивається. Ми українці — і пишаємося цим!🕊️🇺🇦

23.08.2023 — ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

Колектив та вихованці нашого закладу вітають всіх українців із Днем Українського прапора🇺🇦
Український прапор 🇺🇦– сьогодні це справжній символ боротьби і незламності країни, національної єдності, честі та гідності!
Дякуємо нашим вихованцям та їх батькам за чудові малюнки🇺🇦🕊️

 

 

21.08.2023 — засідання педагогічної ради «Особливості організації діяльності ЗДО у новому 2023/2024 навчальному році в умовах режиму воєнного стану».

21 серпня 2023 року в ЗДО № 162  ЗМР пройшло засідання педагогічної ради «Особливості організації діяльності ЗДО у новому 2023/2024 навчальному році в умовах режиму воєнного стану». Під час засідання педради педагогічний колектив розглянув нагальні питання щодо організації 2023/2024 навчального року та шляхи реалізаціїї поставлених завдань. Також у ході педради обговорено питання, пов’язані з організацією дистанційного освітнього процесу та інші важливі аспекти педагогічної діяльності в новому навчальному році.

 

28.07.2023 — День Державності України

Вітаємо всіх з Днем Державності України! Бажаємо завжди вiрити в свої сили, поважати один одного, любити свою країну, шанувати свою iсторію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє!

https://www.facebook.com/100064575015855/videos/807432444504499/

 

28.06.2023 — День Конституції України

Свято свободи, рівності та справедливості! Нехай наша Конституція залишається вічною гарантією нашої національної самостійності, самосвідомості та демократії. Разом ми здатні на все!

https://www.facebook.com/100064575015855/videos/1275220876433476/

 

1 ЧЕРВНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

На жаль, День захисту дітей 2023 в Україні проходить в умовах повномасштабної війни. Сотні тисяч дітей були змушені тимчасово виїхати з країни, десятки тисяч перечікують повітряні тривоги в укриттях, тисячі живуть в зоні бойових дій. Війна торкнулася життя кожного маленького українця. Тому в це свято дорослим особливо важливо підтримати дітей і показати, що ми завжди поруч.

 

14.04.2023 рік

Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу 162 «Ведмедик» Запорізької міської ради здійснює набір дітей від 3-хдо 6-ти років на 2023- 2024 навчальний рік.

14.04.2023 рік

Колектив нашого закладу ЗДО 162 ЗМР разом із Обласний центр патріотичного виховання молоді та Демид Євтушенко долучились до акції «Великодній кошик на фронт».
Дякуємо нашим захисникам і захисницям та вітаємо Вас із Великодніми святами.
      

12.04.2023 рік

Сьогодні відбувся тренінг  «Екологія душі. Профілактика професійного вигоряння» Під час тренінгу педагогам була запропонована методика «Моє професійне дерево», метою якої було  проаналізувати ставлення педагогів до своєї професійної діяльності. Також тест «Прання білизни» на визначення рівня стресостійкості учасників тренінгу, зниження напруженості в групі. Педагогам була надана інформація щодо професійного вигоряння, її значення, складові, симптоми, а також  було запропоновано знайти шляхи  профілактики професійного вигоряння. Всім приємно бути в колі друзів і відчувати підтримку, коли вам подають руку підтримки, а тому наприкінці тренінгу педагоги виконали вправу»Рука дружби», під час якої усі члени тренінгу писали свої слова підтримки один одному.

27.03.2023 рік
Сьогодні Всесвітній день театру — міжнародний день вшанування театру як надбання культури і вшанування всіх робітників театру від театральних режисерів, акторів і сценографів до білетерів.
А тому ми запрошуємо вас до перегляду театральної вистави за мотивами української народної казки «Солом’яний бичок».

23.03.2023 рік

Сьогодні відбувся тренінг «Розвиток саморегуляції та стресостійкості педагогів»
Під час тренінгу педагогам було запропоновано пройти опитування «Самооцінка стійкості до стресу» та визначити свій рівень стійкості до стресу, також була запропонована проективна методика «Годинник» , котра спрямована на визначення своєї життєвої енергії.
Також з педагогами провели мандало-терапію.
Мандало-терапія є однією з різновидів арт-терапії, що допомагає краще зрозуміти себе і проникнути в глибини своєї підсвідомості.
У періоди стресу, апатії, душевної кризи або коли хворіємо, ми мимоволі шукаємо точку опори всередині себе. Для того щоб зцілитися, потрібно сконцентрувати внутрішні сили. Саме для цього створенв чарівна терапевтична техніка – створення мандали.
 

 

14.03.2023 рік

Сьогодні в закладі відбувся тренінг для педагогів на тему:

«Стрес: як педагогам не виснажитись через війну».

Педагогам була надана інформація про стрес, його причини та ознаки, а також рекомендації щодо покращення стану та вправи, котрі спрямовані на зняття емоційної та поведінкової скутості.

   

   

 

13.03.2023 рік

     В закладі дошкільної освіти  відбулася педагогічна рада:

«Створення інформаційно-розвивального середовища, як провідний засіб формування ключових компетентностей здобувачів освіти».

     Під час педагогічної ради педагоги були нагороджені грамотами за участь у створенні сенсо-моторних осередків для дітей. Було презентовано відео-презентацію «Народні символи України», а також відеоказки про музичні інструменти для реалазації пріорітетного завдання щодо створення інформаційно-візуалізаційного середовища.

 

     

   

10.03.2023 рік

Презентація на тему "10 березня - День Державного гімну України" | . Виховна робота

Сьогодні в Україні відзначається День державного гімну — саме 10 березня 1865 року в польському Перемишлі вперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна»

Колектив ЗДО комбінованого типу № 162 ЗМР відмітив свято, заспівавши разом Гімн України.

 

 

09.03.2023 рік

Презентація " Тарас Шевченко - поет і художник українського народу" 1- 2 клас НУШ | Презентація. НУШ

9 березня Україна відзначає 209-й день народження Т.Г. Шевченка. Спадщина митця, який рагнув людської свободи в Україні, стала непорушною базою нашої нації та буде такою для усіх майбутніх поколінь.

Вихованці нашого закладу підготували малюнки та вірші до доня народження Тараса Григоровича Шевченка.

переглянутиhttps://drive.google.com/file/d/1WFNXBV7mkmD3wty1K1tMLrasbO2AN0bv/view?usp=drivesdk

21.02.2023 рік

Сьогодні з педагогами був проведений тренінг на тему:
«Командна взаємодія».
   Педагогам буа запропонована арт-техніка «метафоричний автопортрет», мета якої полягає у визначенні  власних потреб, вправи на командну взаємодію «Вирішення ситуації», «Допоможи мені пізнати себе», «Команда-колектив».
   Також не оминули тему стресостійкості в реаліях сьогодення: педагоги вчилися технікам та вправам для подалання стресуґ. тривожності — це дихальні та тілесні вправи, арттерапія.
   Назавершення педагогам було запропоновано створити арт-колаж «Дерево», метою якого було згуртувати колектив та розкрити кожного учасника тренінгу.