Заклад дошкільної освіти
(ясла - садок)
комбінованого типу №162 "Ведмедик"
 Запорізької міської ради 
 
Шановні батьки! З 1 вересня 2022 року освітній процес у закладі дошкільної освіти здійснюється у дистанційному режимі. Заняття проводяться в онлайн-режимі на платформі ZOOM (посилання розміщуються у батьківських Viber-групах), на сайті ЗДО «Дистанційна освіта»,

ІГРИ У ПОХОДІ
ЗЕМЛЯ, ВОДА, ВОГОНЬ, ПОВІТРЯ
Одна дитина – ведучий, інші – гравці. Ведучий кидає одному з гравців м`яч називає одне з чотирьох слів. Якщо він скаже «земля», то той хто зловить м`яч, має назвати свійську чи дику тварину, «вода» – рибу, «повітря» – птаха, «вогонь» – усі учасники махають руками і швидко повертаються навколо себе. Правила: при слові «вогонь» – м`яча ловити не можна. ведучий має підняти його сам. Неуважні виходять із кола.

У КОЛО
Гравці діляться на пари. У парі: метальник і ловець. Між ними дві паралельні лінії, посередині яких намальовано коло. Метальник кидає м`яч у коло, який після відскоку повинен потрапити у руки ловця. Правила: кидати можна лише один раз, виграє та пара, яка не впустила м`яча.

ГОРІШКИ
Коло посередині майданчика – «сад», за ним «хатка» для господаря. За сигналом діти біжать до «саду»та імітують «зривання горіхів», промовляючи:
Рвемо, рвемо горішечки. Не боїмося, тебе панцю, ні трішечки.
Пан за горою, а ми за другою, день-дзень, немає пана цілий день.
«Господар» починає доганяти дітей, спіймані допомагають ловити інших. Гра продовжується доти, поки не залишається один гравець.
ГОРОБЦІ
Посередині – квадрат у якому «комахи» – дрібні предмети (камінчики, жолуді, каштани). Діти діляться на дві команди «горобців», які стають на протилежних сторонах квадрату. За сигналом «горобці» залітають та беруть по одній «комашці» і несуть на свою сторону (можна складати у кошик). Виграє та команда. яка зібрала більше комах за 1 хвилину. Правила: до сигналу «горобці» не мають права заходити на поле.
ЛОВІННЯ ЛАНЦЮЖКОМ
Вибирають ведучого він і починає гру доганяючи гравців, які бігають у полі (поле обмежено 10х10м). Догнавши когось та утворивши пару. Діти, не пускаючи рук, починають ловити третього, потім четвертого і так далі. Кожен раз, спійманим вважається гравець, якого взяли у коло. Ланцюжок гравців збільшується. Переможцями вважаються два останніх не спійманих гравця.
ЗОЛОТІ ВОРОТА
У грі приймають участь від 6 до 20 дітей. двоє гравців призначаються «луною» і «сонцем». Вони роблять ворота, піднявши з`єднані руки вгору. Інші діти стають у колону та проходять крізь ворота. останнього гравця зупиняють та питають на чию сторону він хоче стати. «Зачинений» відповідає і стає або за «луною» або за «сонцем». Інші діти знов ідуть через ворота. так триває доти, поки всі діти не виберуть собі команди. Правила: керувати грою потрібно так, щоб у кожної команди була приблизно однакова кількість учасників.

ПЕРЕТЯЖКА ПАРАМИ
Майданчик ділиться навпіл лінією. З обох боків стають 2 команди, приблизно однакові за силою. Гравці вибирають собі пару, кожен бере супротивника за праву руку, а ліву закладає за спину. за сигналом гравці намагаються перетягнути один одного на свою половину. Виграє та команда, яка перетягне на свою сторону більше супротивників. Правила: не дозволяється перетягувати двома руками та вириватися.
ПРОРИВ ЦЕПУ

5-7 гравців, узявшись за руки утворюють коло. Стільки ж гравців стають у середину кола. по команді, ті діти що знаходяться у колі, починають прориватись за коло, роз`єднаючи руки гравців іншої команди. після того, як останній гравець прорветься із кола, учасники гри міняються місцями і гра повторюється.
ПОВТОРЮЙ ЗА МНОЮ
Учасники стають у коло, розтягнувшись на витягнуті руки, або на півколом. В середині – діти, які вміють найкраще стрибати. Одна дитина – ведучий, який показує різні види стрибків (на одній нозі, з поворотами, з оплесками і т.ін.) а всі інші за ним повторюють. хто зробить помилку – виходить із гри, хто не зробить – стає ведучим.
ЗМІНА МІСЦЬ
Учасники гри розташовуються парами по колу, в центрі якого ведучий. За сигналом відбувається обов`язкова зміна місць у парах. Діти перебігають один до одного і швидко беруться за руки. Ведучий разом з усіма теж біжить і бере за руки когось із гравців. Той, хто залишився без пари, стає ведучим і гра повторюється. Правила: сигнал до руху і закінчення руху може бути різним (один свисток – початок руху, два – кінець).

ВЛУЧНИЙ ФУТБОЛІСТ
На майданчику креслять коло, у центрі якого лежить м`яч. Учасники із зав`язаними очима по черзі з відстані 3-5м після повороту навколо себе намагаються підійти до м`яча і вдарити по ньому ногою. перемагає той, хто зможе виконати цю вправу.