Заклад дошкільної освіти
(ясла - садок)
комбінованого типу №162 "Ведмедик"
 Запорізької міської ради 
 
Шановні батьки! З 1 вересня 2022 року освітній процес у закладі дошкільної освіти здійснюється у дистанційному режимі. Заняття проводяться в онлайн-режимі на платформі ZOOM (посилання розміщуються у батьківських Viber-групах), на сайті ЗДО «Дистанційна освіта»,

Як подолати небажання малюків відвідувати дитячий садок

Досить часто дитина відмовляється ходити вдитячий садок в період адаптації до дошкільної установиЗ часом ситуація зміниться на кращеале до цього батькам потрібно бути терплячими.

 Причини того, що дитина не хоче в садок, можуть бути різними – від невміння сприймати розлуку з батьками до не любові до вихователя, режиму, їжі. Тому в кожному випадку батькам доведеться з'ясовувати це самостійно. Привчати дитину до саду потрібно заздалегідь, а не безпосередньо перед виходом мами з декретної відпустки на роботу. Ще до цього моменту необхідно розповідати малюкові, як весело і цікаво в садку, але поки він ще занадто малий для того, щоб ходити туди грати з іншими дітьми. Тоді він буде з нетерпінням чекати відвідування садка, як свята.

Спершу малюка приводять на денну прогулянку, щоб він познайомився з вихователем і дітьми. Потім час перебування збільшується і поступово доводиться до цілого дня. Але якщо і після цього дитина не йде в садок, а шукає способи залишитися вдома, батькам доведеться бути готовими до складної боротьби.

По-перше, не можна показувати слабкість, йти на поводу і залишати дитину вдома, так само як і жаліти його. Відчувши, що він може маніпулювати батьками, малюк буде вередувати ще більше. Лібералізм в даній ситуації лише погіршити становище.

По-друге, постарайтеся знайти компроміс. Якщо причина полягає в неприємному для дитини меню, поступово привчайте його до дитсадкових страв, готуючи їх вдома.

 Коли малюкові не подобається вихователь чи немає спільної мови з колективом, можна спробувати домовитися з адміністрацією і деякий час бути присутнім в групі разом з дитиною, щоб переконатися в тому, що відбувається, особисто. Це допоможе дитині швидше адаптуватися. Але в будь-якому випадку дитина повинна спочатку знати, що сад є для нього таким же обов'язком, як і робота для батьків. І тоді він зрозуміє, що тут боротьба безглузда, і буде змушений шукати в садку позитивні моменти.